Maskiner för fleroperationssvarv och CNC svarvning

Behöver du eller ditt företag hjälp med svarvning? Hos oss på Slipmekano kan du få den hjälp du behöver! Vår moderna maskinpark är utrustad med maskiner för fleroperationssvarv och CNC svarvning. Tack vare att företaget idag sysselsätter nio anställda med lång erfarenhet och hög kompetens kan vi erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter och lönsamma tjänster.

Med en fleroperationssvarv i maskinparken kan vi svarva komplexa detaljer i tuffare material. En fördel med denna produktionsteknik är att vi ofta kan bearbeta detaljerna helt färdiga och på så sätt undvika efterbearbetning.

Genom CNC svarvning kan vi bearbeta detaljer såväl två- som tredimensionellt med hjälp av koordinataxlar som rör sig uppåt, framåt eller åt sidan, det vill säga i X, Z eller Y. Genom dagens CAD/CAM program och CNC-styrda maskiner kan vi tillverka detaljer som inte är möjliga att programmera för hand. Allt från ovaler och kurvor till svarvning av excentriska detaljer. I datorn kan man också simulera hela tillverkningsförloppet och på detta sätt se så att allt fungerar som det ska. Idag är CNC svarvning den vanligaste metoden att tillverka runda detaljer. CNC svarvning möjliggör enhetlig och automatisk tillverkning av komplicerade komponenter i stora volymer och är utmärkt i situationer där man ställer krav på hög finish, svarvning med snäva toleranser samt en jämn kvalitet.

Oavsett hur avancerad dagens teknik är så är kunskap och skicklighet hos operatören avgörande för hur kvaliteten på det färdiga resultatet blir. Vi på Slipmekano strävar alltid efter att uppnå en hög kvalitet och vi utför varje uppdrag med största noggrannhet. Tveka inte på att höra av dig till oss när du eller ditt företag behöver hjälp med svarvning, vi löser det!

Dessa CNC-svarvar har vi för tillfället i vår maskinpark

Doosan SMX 3100S multi-tasking machine

Data:
– 2017
– Ø660 x 1585
– Siemens Sinumerik 840Dsl
– Gibbs CAM

fleroperationssvarv för CNC svarvning

DMT 650

Data:
– 2009
– 12″ x 3000
– Drivna verktyg

dmt650 fleroperationssvarv för CNC svarvning

TOS SN 40c

Data:
– 1998
– 8″ x 1500

TOS SN 40c svarv för CNC svarvning

VDF V5

Data:
– 1962
– 13″ x 3000

VDF V5 CNC svarv

MASTURN 50CNC Manualplus

Data:
– Styrd CNC-svarv
– 1998
– 10″ x 1500

MASTURN 50CNC Manualplus utför CNC svarvning

TUR 560

Data:
– 2002
– 10″ x 2000

TUR 650 CNC svarvning